Городоцька місцева прокуратура з місцем дислокації смт Ярмолинці, повідомляє наступне.

Фото без опису

Прокурорами місцевої прокуратури підтримувалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно двох неповнолітніх жителів району за ч.2 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Як встановлено досудовим розслідуванням, а в подальшому підтверджено в суді, в серпні 2019 року двоє неповнолітніх відпочивали на одному із водоймищ поблизу с.Солобківці. На тій же водоймі рибалив місцевий житель, який навіть не припускав, що скоро стане жертвою злочину.

Вночі, коли потерпілий ліг спати у своїй палатці, неповнолітні злочинці пішли на «діло».

Переконавшись, що за ними ніхто не слідкує, вони таємно викрали належні потерпілому рибацькі снасті (спінінги, тримачі, підсак) на загальну суму понад 3 тисячі гривень, які заховали неподалік, на полі.

Вирішивши, що всі необхідні дії виконано, без жодних докорів совісті, крадії спокійно пішли спати.

Вже на наступний день, після приїзду працівників поліції, правопорушники у вчиненому зізнались та вказали де знаходиться викрадене.

Як в ході розслідування так і у судовому розгляді обвинувачені щиро розкаялись, сприяли встановленню усіх обставин справи, відшкодували завдану потерпілому шкоду.

Враховуючи вищевказані обставини, вік обвинувачених та позитивні характеристики, вироком Ярмолинецького районного суду від 06.02.2020 останніх визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України та на рік передано під нагляд батьків, які обіцяли сприяти виправленню останніх та не допускати повторних правопорушень.

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін