Виїзна консультація колективу Хмельницького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» до Солобковецька ОТГ відбулась учора, 18 лютого. Діючі громади потребують консультацій, підтримки і навіть допомоги не менше, аніж ті, які щойно стали на шлях самостійності.

Світлина від ULEAD Хмельницький регіональний офіс.

Не процесом створення громад єдиним живе зараз ULEAD Хмельницький регіональний офіс

За словами радниці з місцевих фінансів і управління Наталія Любченко головна мета поїздки – підтримати громаду у вирішенні питань підвищення якості інституційного середовища.

«Громада вже має позитивний досвід у залученні громадян до розподілу частини місцевого бюджету конкурсним шляхом. Минулого року, за сприяння радників U-LEAD, у громаді успішно стартувала програм підтримки учнівських міні-проєктів "Юніор старт". Цього року тут вирішили збільшити масштаб даного успішного напрацювання: збільшили і суми виділених коштів, і кількість учасників, і напрямки написання проектів», – каже Наталія Любченко.

Світлина від ULEAD Хмельницький регіональний офіс.

Цього року у громаді вже планують започаткувати громадський бюджет. Для цього, під час візиту команди Dmytro Vasylenko Viktoriia Liubenchuk та Наталія Любченко, напрацювали необхідну нормативну базу, обговорили практичні моменти втілення бюджету участі.

Як зазначив керівник регіонального офісу Dmytro Vasylenko, через декілька років не настільки важливими будуть вихідні позиції громади після створення. Все може кардинально змінитись лише завдяки активності кожного та стратегічному баченню громади загалом.

Світлина від ULEAD Хмельницький регіональний офіс.

https://www.facebook.com/ULEADKhmelnytskyi/