Питання сміття або твердих побутових відходів актуальне в будь-якому місті нашої планети, і потребує як найшвидшого свого вирішення. Ціна цього рішення вимірюється не тільки вартісними показниками, які становлять мільярди, а й чистотою навколишнього середовища та здоров’ям людей.

Фото без опису

На сучасному етапі розвитку суспільства кожна людина, за даними статистики, в середньому за одну добу створює від 2 до 3 кг твердих побутових відходів, які мають тенденцію до постійного зростання. Це заставляє владу постійно шукати оптимальні шляхи утилізації відходів своїх громадян. Найкращим із них являється шлях збирання відходів, який дає змогу оптимально вирішувати проблему їх утилізації та всебічного використання вторинних ресурсів сировини та матеріалів. Місцева влада бориться зі сміттям вже протягом декількох років, намагаючись зробити нашу громаду кращою та чистою.

За останній час зроблено не мало. Проводяться роботи по ліквідації стихійних звалищ, проходять толоки по прибиранню узбіч доріг, встановлено бочки на вулицях с. Солобківці, Стріхівці та Проскурівка, проводиться прибирання сухостою, закуплено сітки для пластикових бутилок. 

Завжди приємно споглядати доглянуті вулиці, прибрані узбіччя, порядок біля кожного будинку, чистий ліс. Але для того, щоб так було, кожен житель повинен постаратися  та долучитись до спільного прибирання на благо свого улюбленого міста, села і себе зокрема. А для цього потрібно зовсім небагато – не кидати сміття на вулицях, по узбіччях, в лісі, собі під ноги, а ще потрібно виходити на толоки. У наших силах всім разом зробити Солобковецьку громаду чистішою і красивішою. Адже це наш рідний край, наша мала Батьківщина!