У рамках проекту ПУЛЬС, що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX, у селі Стріхівці -  Солобковецька ОТГ,  04 березня,  відбулася жива бібліотека «Децентралізація: нові можливості». Говорили про те, які позитивні зміни чекати громадам в результаті децентралізації.

Фото без опису

 Представники органів місцевого самоврядування зібралися на зустріч з жителями громади у форматі живої бібліотеки. «Жива бібліотека» була влаштована і працювала зовсім як справжня. Тільки наповнювали її не паперові книги, а живі люди, і читання проходило як діалог особистостей. Різнобічних запитань до книг було надзвичайно багато, що засвідчує актуальність теми.

Фото без опису

 На заході "книгами" працювали Сергій Когут, голова Солобковецької  ОТГ, Ірина Солонинка начальник відділу фінансів, бюджету і планування, Людмила Задворна, начальник відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціальної політики, а також директор Стріховецького ЗЗСО І-ІІ ст. Микола Гаврилюк.

Фото без опису
Такий формат передбачає роботу  груп, на питання яких відповідають «живі книги» - експерти з тематики децентралізації. Кожні десять хвилин "книги" змінюють групи, з якими спілкуються, тож учасники можуть отримати інформаційний інтенсив з різних аспектів однієї тематики.
 

Фото без опису

  Захід проводився в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

#Хмельниччина #децентралізація #СолобковецькаОТГ #АМУ #ПУЛЬС #IREX #USAID#PULSE

Фото без опису

ІRЕХ просуває успіхи реформи через організацію інформаційних заходів із залучення громадян до підтримки реформи у громадах, що вже об’єднались, та таких, що перебувають у процесі становлення ОТГ.

Фото без опису

Проект реалізовується  Солобковецькою сільською центральною бібліотекою в партнерстві з Громадською організацією «Ми діємо для розвитку громади».

 

Фото без опису