Картинки по запросу "герб прокуратури україни"

 

ГОРОДОЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА

 

 0253-2-15-81                                                                     jarmol_prok@ukr.net

 

27 лютого 2020 року

 

Городоцькою місцевою прокуратурою з місцем дислокації                   смт Ярмолинці здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від проходження програми для кривдників.

Так, 26.02.2020 жителя смт Ярмолинці визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.390-1 КК України та засуджено до 1 місяця арешту.

Згідно із вироком суду – в червні 2019 року місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні домашнього насильства, тобто умисному вчиненні дій фізичного та психологічного характеру, внаслідок чого була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого та накладено стягнення у виді 15 діб арешту із направленням відповідно для проходження програми для кривдників строком на 3 місяці.

В той же час, молодик, достовірно знаючи про покладені на нього обов’язки, умисно, без поважних причин від проходження програми ухилився.

Крім цього, будучи вже підданим адміністративному стягненню обвинувачений знову вчинив насильство стосовно одного із членів своєї сімї.

Враховуючи цинізм вчинених дій та девіантну поведінку молодика його було засуджено до реальної міри покарання у виді арешту.

 

Стаття 390-1 КК України – умисне невиконання обмежувальних заходів, умисне невиконання обмежувальних приписів, або умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом.

 

Примітка: корекційна програма для кривдників – комплекс заходів спрямованих на зміну насильницької поведінки кривдника у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, до виконання батьківських обов’язків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін