ЗА ПІДРИВ АВТОРИТЕТУ ОРГАНІВ ПРАВОСУДДЯ - АРЕШТ

 

Городоцькою місцевою прокуратурою з місцем дислокації смт Ярмолинці здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання постанови суду, що набрала законної сили.

Так, 11 червня 2019 року постановою Ярмолинецького районного суду чоловіка, було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП, та накладено на нього стягнення у виді 10200 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Утім, судове рішення, яке є обов’язковим до виконання, чоловік зухвало ігнорував.

Фото без опису

Зокрема, у зв’язку із порушення правил дорожнього руху під час керування автомобілем працівники поліції зупиняли його у 2019 році 6 разів, та у кожному випадку притягували до відповідальності за керування транспортними засобами без посвідчення водія.

Однак, цього молодику здалось замало, та вже у січні та лютому поточного року його було притягнуто до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Такі дії молодика, який проявив зухвалу неповагу до рішень судів та небажання їх виконувати підривали авторитет органів правосуддя.

Враховуючи, що обвинувачений свою вину у інкримінованому злочині визнав повністю, вказав, що дійсно неодноразово керував автомобілем без належного права та напідпитку, за що притягувався до адміністративної відповідальності, між останнім та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості.

18 березня 2020 року Ярмолинецьким районним судом вказану угоду затверджено, а молодику призначено покарання у виді 3 місяців арешту.

Після набрання законної сили вироком суду, винуватця буде спрямовано для відбування покарання до Державної Установи «Хмельницький слідчий ізолятор».

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін