За добу Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ ДПСС в Хмельницькій області. Проведено 1157 профілактичних та протиепідемічних заходів: поточна дезінфекція транспорту, дезінфекції торгівельних центрів, у тому числі супермаркетів, поточна дезінфекція закладів громадського харчування, поточна дезінфекції закладів громадського призначення, поточна дезінфекція закладів охорони здоров’я.

Організовано та проведено заходів 473 з інформування населення.

Фото без опису

Працюють 16 пунктів  санітарного контролю за транспортними засобами на території області на кордонах із Тернопільською, Чернівецькою та Рівненською областей, до чергування залучена 91 особа.Протягом останньої доби перевірено 1738 транспортних засобів та 2379 осіб, які в них перебували.

Патрульною поліцією Хмельниччини проводиться  профілактична робота  серед населення міста Хмельницького з метою попередження правопорушення у сфері запобігання поширенню хвороби.

За добу ГУНП в Хмельницькій області складено 1   адміністративний протокол за порушення правил щодо карантину, всього 41  протокол.

Хмельницьким обласним територіальним відділенням  Антимонопольного комітету України щоденно здійснюється контроль за ціновою поведінкою суб’єктів господарювання на товарних ринках продовольчих товарів, роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами, виробами медичного призначення, проводиться щоденний моніторинг цін. Адміністративна колегія Відділення з метою запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції, внесла обов’язкові для розгляду рекомендації 44 аптечним закладам, 3 регіональним торгівельним мережам, що здійснюють свою діяльність у м. Хмельницькому та Хмельницькій області про необхідність здійснення заходів з утримання від встановлення роздрібних цін на продовольчі товари, товари медичного призначення, які перевищують економічно обґрунтований їх рівень.

Управлінням Укртрансбезпеки у Хмельницькій області здійснюються  профілактичні заходи щодо додержання вимог карантину при перевезенні пасажирів, всього перевірено 773 транспортних засоби.