...Чорною плямою лягла Чорнобильська трагедія на нашу  Україну.

О 1-й год. 21 хв., коли всі мирно спали, стався новий відлік часу. 28 чоловік заступили собою смерть. Шестеро із них загинули відразу. Посмертно їм присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Віддали усе, що мали найдорожче – життя, бо рятували Вітчизну, прикривали вогонь, щоб не  поширився на інші блоки. 
На сцену виходять учні з портретами загиблих і розповідають про них. Плачуть дзвони, тужать за тими, кого немає серед нас. Вони всі були молоді, діяли не за наказом командира, а за велінням совісті, бо це катастрофа, якій немає рівних. Знищено здоров'я людей, забрано життя.

Фото без опису

 «34 роки минуло від тих страшних подій, і всі ці роки ми згадуємо ті трагічні, і водночас, героїчні події. Ми зобов’язані пам’ятати, передавати своїм дітям історію, розповіді, щоб більше ніколи у житті таке не повторилося.» - говорить сільський голова Сергій Когут.

24 квітня дотримуючись вимог карантину сільський голова відвідав учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи,  подякував за подвиг, самовіддачу ліквідаторам аварії на ЧАЕС та вручив подарунки.

Фото без опису