Відтепер молоді батьки зможуть оформити до 8 послуг, пов’язаних з народженням дитини, що об’єднуються у сервіс «єМалятко», також у ЦНАП, створених районними державними адміністраціями (РДА). Відповідні зміни до розпорядження № 523 ухвалені на засіданні Кабінету Міністрів України.unnamed

Раніше послуга «єМалятко» надавалася відповідно до рішення органів виконавчої влади — районних державних адміністрацій. Зараз вона входить до обов’язкового переліку послуг, які має надавати ЦНАП РДА.

«єМалятко» — це сервіс, який дозволяє родинам уникнути бюрократії і швидко отримати необхідні послуги. Такі сервіси мають працювати без жодних обмежень у всіх ЦНАП країни. Ці зміни дозволяють запровадити «єМалятко» навіть у тих містах, де ми відчували небажання надавати послугу», — зазначив Михайло Федоров, Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації.

Також нещодавно послуга запрацювала у Чернігові, що стало 32 містом України, де діє сервіс «єМалятко». Мапа точок доступу за посиланням: bit.ly/eMalyatko.

Впровадження послуги реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби та за сприяння міжнародних проектів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проекту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми U-LEAD з Європою, EU4PAR, Grid Dynamics Life