13 серпня в Солобковецькій сільській центральній біліотеці  була проведена гра «Світ громад», яка максимально наближена до реального життя, у ній можна побувати у ролі пенсіонера, чиновника або священника, започаткувати свій бізнес, побудувати готель або відкрити власну АЗС.  А перемогти можна тільки якщо кожен із гравців докладе максимум зусиль.

Захід проводився  в рамках Проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото без опису

Те, що захід відбувався у не звичаному форматі, не заважало учасникам, а навпаки націлювало їх на перемоги. Протягом гри деякі гравці мали змогу стати мером громади, було побудовано лікарню, аптеку, школу, дитячий садок, «пенсіонер» придбав собі ділянку землі, «фермер»  побудував для громади церкву та став власником АЗС, кожен із гравців не соромився йти наднормово працювати та всі вчасно сплачували податки до місцевого бюджету.

      І команді вдалося перемогти і збудувати власну громаду.

Фото без опису

#Хмельниччина #децентралізація #СолобковецькаОТГ #АМУ #ПУЛЬС #IREX #USAID#PULSE

ІRЕХ просуває успіхи реформи через організацію інформаційних заходів із залучення громадян до підтримки реформи у громадах, що вже об’єднались, та таких, що перебувають у процесі становлення ОТГ.

Проєкт реалізовується Солобковецькою сільською центральною бібліотекою в партнерстві з Громадською організацією «Ми діємо для розвитку громади».

Фото без опису