Місцевою прокуратурою за місцем дислокації смт Ярмолинці  підтримувалось публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання боєприпасів.

ГОРОДОЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ | Солобковецька громада

 

Так, у червні поточного року до Ярмолинецького районного суду спрямовано клопотання про звільнення жительки району від кримінальної відповідальності, передбаченої ст.263 КК України.

 

Згідно рішення суду – в травні 2020 року місцева жителька, перебуваючи в лісосмузі поблизу смт Ярмолинці виявила пакет із 21 предметом схожим на набої та перенесла їх за місцем свого проживання.

 

В той же час, усвідомлюючи протиправність своїх дій та переживаючи за можливі наслідки, вже через 2 тижні вона звернулася до працівників поліції та добровільно передала останнім вищевказані предмети, які згідно висновку експерта є боєприпасами до нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї.

 

Ухвалою Ярмолинецького районного суду, враховуючи  добровільне звернення до працівників поліції та видачу небезпечних предметів, останню звільнено від кримінальної відповідальності.

ГОРОДОЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ | Солобковецька громада

 

Роз’яснюю, що згідно ч.3 ст.263 КК України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури                                                         І.Лежнін