«Вікіпедія для школи» — конкурс статей в українській Вікіпедії для педагогів, присвячений тематиці шкільної програми. Конкурс проходитиме з 20 жовтня до 20 грудня 2020 року.

Змагання проходитиме з одинадцяти тем (предметів) — англійська мова (переклад вибраних статей з англійської Вікіпедії), всесвітня історіягеографіязарубіжна літератураінформатикаісторія Україниматематикамистецтвоукраїнська літератураукраїнська мова і фізика. У межах конкурсу можна створювати та поліпшувати пропоновані організаторами статті, або статті на інші теми (вони мають відповідати тематиці конкурсу: описувати явище, що вивчається у шкільній програмі з зазначених предметів).

Список предметів:

«Англійська мова»
«Всесвітня історія»
«Географія»
«Зарубіжна література»
«Інформатика»
«Історія України»
«Математика»
«Мистецтво»
«Українська література»
«Українська мова»
«Фізика»

Умови конкурсу

– Конкурс триває з 20 жовтня до 20 грудня 2020 року включно.
– Конкурсантами можуть стати будь-які педагоги — тобто люди, які наразі працюють чи мають досвід роботи в закладі освіти та/або педагогічну освіту.
– Окремо оцінюються створені статті та поліпшені.
– Після завершення конкурсу журі обирає переможців за кожною темою (предметом).
– Переможцями стануть конкурсанти, що наберуть найбільше балів у категорії, тобто матимуть найбільший якісний внесок. Детальні параметри оцінювання викладені у відповідному розділі регламенту.
– Переможці отримають призи: сертифікати інтернет-магазинів та сувеніри з символікою Вікіпедії.
– Учасники повинні дотримуватися алгоритму, викладеного в розділі «Як узяти участь» нижче. Статті, створені не за цими інструкціями, можуть бути незараховані до конкурсного внеску.

Детальні умови участі конкурсу викладені у регламенті; усім учасникам варто ознайомитись із ним.

Як узяти участь
  1. Зареєструйтеся у Вікіпедії (отримайте свій нікнейм), якщо раніше цього не робили.
  2. Заповніть реєстраційну анкету конкурсу