В зв’язку з тим, що до Солобковецької сільської ради почастішали звернення громадян, щодо якості питної води в с. Солобківці. Надаємо роз'яснення щодо вирішення даного питання та звіт з проведеного лабораторного дослідження якості питної води.

Фото без опису
Хочемо зауважити, що проблема з якістю питної води в с. Солобківці нам відома, сільська рада займається вивченням та вирішенням даної проблеми. Проведено консультації з спеціалістами «Хмельницького будівельно-монтажного управління №69» та «Хмельницького будівельно-монтажного управління по газифікації». Також здійснено  лабораторні дослідження (мікробіологічні випробування) якості питної води в «Хмельницькій регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

За результатами  лабораторні дослідження (мікробіологічні випробування) вода в Солобківцях є повністю придатною для вживання, в одній із свердловин, що знаходиться по вул. Воїна інтернаціоналіста В. Нетета дещо великий вміст металів але в межах допустимих норм, вода придатна для вживання.
Рада ухвалила зміни до закону «Про питну воду і питне водопостачання» -  новини ZIK.UAНайкращим вирішенням проблеми покращення якості води було б будівництво фільтрувальної станції, але це будівництво не з дешевих. Вартість фільтрувальної станції складає понад 500,000 тис. грн., нажаль в сільському бюджеті таких коштів немає. Тому плануємо, за рахунок придбання нового автоматичного насосного обладнання італійського виробництва збільшити тиск в системі, а дебет артезіанської свердловини по вул. Грушевського дозволяє забезпечити водою найвіддаленіші території села. Таким чином в водопровідних мережах буде постійно високий тиск води, навіть в найвищих висотах та найвіддаленіших точках села. Вартість такого обладнання коливається від 100,000 тис. грн.. до 150,000 тис. грн., в залежності від модифікації обладнання яке нам підійде. Вже на наступний 2021 рік, на вирішення проблеми, в місцевому бюджеті буде закладено необхідні кошти і орієнтовано в березні місяці дане питання буде вирішено! 

Забезпечення питною водою населення: роз'яснення Мінрегіону – Новини  Полтавщини

Результати лабораторних аналізів води у фотозвіті!