Городоцька місцева прокуратура інформує. Відповідальність незалежно від статусу

Інформує прокуратура | Городоцька районна державна адміністрація

 Ярмолинецьким районним судом затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваним та визнано останнього винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 310 КК України (незаконне вирощування конопель в кількості від 10 до 50 рослин) та злочину, передбаченого частиною 2 статті 309 КК України (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно) і призначено обумовлене угодою остаточне покарання – 3 роки позбавлення волі, та звільнено останнього його від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.

Як встановлено судом,  в 2019 році 46-річний житель одного з сіл Ярмолинецького району (депутат сільської ради), не маючи ліцензії на відповідний вид діяльності, незаконно виростив (розрихлював землю, знищував бур’яни) на присадибній ділянці 17 рослин конопель. Їх під час санкціонованого обшуку 22 серпня 2019 року знайшли працівники поліції. Також правоохоронці виявили у будинку пакет і картонну коробку з канабісом (більше 10 г у перерахунку на висушену речовину) і фольгу з нашаруванням чорного кольору, яке, за висновками експертів, є екстрактом канабісу.

В ході судового розгляду  обвинувачений беззастережно визнав себе винуватим, повідомив, що добровільно уклав угоду і розуміє її наслідки.

Судом зазначено, що умови угоди про визнання винуватості відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, то є усі необхідні матеріальні і процесуальні підстави для затвердження цієї угоди та призначення узгодженого прокурором та підозрюваним покарання.

 

 

Прокурор Городоцької

місцевої прокуратури                                                                              І.Ананьєва