День визволення України від фашистських загарбників — це свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, в день повного витіснення угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття.

Цей день було засновано згідно з указом президента "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні".

Фото без опису
З нагоди 76-річчі визволення України від фашистських загарбників 28 жовтня 2020 року в Солобковецькій громаді відбулась церемонія покладання квітів до «Братської могили» визволителів, які загинули у битві за Солобківці.
У церемонії покладання квітів  взяли участь голова сільської ради Сергій Когут, секретар сільської ради Мудрицька Тетяна та головний спеціаліст відділу будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства Степанюк Ярослав.

Фото без опису
Учасники заходу віддали шану всім відважним воїнам, які в часи воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників, схилили голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.
Ніхто із цих полеглих фронтовиків не забутий.

 Пам'ять житиме вічно у наших серцях, на меморіалах та обелісках.