Так коли ж міняти гуму і на що орієнтуватися? На перший сніг і ожеледь? Це буде невірно, адже клімат в нашій країні мінливий і неоднорідний. Краще подивіться на градусник – якщо він показує температуру + 7 ° C ± 5 ° C, це свідчить про необхідність перевзути свою машину .

Пора переобувать машину,зимнюю резину на летнюю резину ВАЗ  2115,2114,2113,2199,2109,2108 - YouTube

Залишатися на літній гумі небезпечно, так як при такій температурі повітря гума втрачає зчеплення з трасою і стає більш грубою. Ви можете ризикнути, і чекати поки таке зниження середньодобової температури не буде протягом цілого тижня, але знайте – в будь-який момент автомобіль може занести на повороті і він стане некерованим.

Як вибрати зимові шини, котрі не підведуть

Зверніть увагу на поради виробників шин.

Так як заморозки на ґрунті ночами утворюють тонку кірку льоду на асфальті. Тому краще не ризикувати.

C урахуванням конструкційних особливостей зимових шин, оптимальним часом для їх установки на думку більшості виробників є тижневий період з моменту, як температура опуститися до + 5 … 7 градусів за Цельсієм.

На жаль, далеко не всі власники автомобілів слідують даної рекомендації. Одні перевзувати автомобіль в зимову гуму, коли температура опускається до +12, а інші чекають, коли температура повітря досягне позначки 0.

Саме рекомендації виробників шин по заміні гуми є найбільш правильними і здатними забезпечити належний рівень безпеки на дорозі.

Перевзути" авто: скільки коштує зимова гума в 2016 році - Продавці радять  не купувати б/в, але автомобілісти все одно економлять | СЬОГОДНІ