17-19 листопада в облдержадміністрації відбулися зустрічі голови обласної ради Михайла Загородного та голови облдержадміністрації Дмитра Габінета  з новообраними очільниками громад Шепетівського, Хмельницького та Камянець-Подільського районів.

До участі в розмові були запрошені також заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА, голови РДА північного регіону області, а також окремі представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Під час зустрічі обговорено найважливіші питання різних галузей життєдіяльності, адже попереду завершення бюджетного року, що збігається із завершенням реформи децентралізації. Як було зазначено у ході спілкування, зараз перед очільниками громад  постають завдання щодо формування реальних місцевих бюджетів, вирішення долі багатьох комунальних установ, що перебували у власності районних рад, необхідності реформування системи органів соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, пошуку джерел фінансування тих видатків, які вже найближчим часом громади мають здійснювати власним коштом.

Присутні голови громад мали можливість заслухати інформацію керівництва ОДА та представників різних структурних підрозділів щодо першочергових завдань, на які потрібно звернути увагу, висловити своє бачення щодо порушеної проблематики та отримати відповіді на запитання.

Детальніше на сайті - Хмельницька обласна рада: https://km-oblrada.gov.ua/vidbulisya-robochi-zustrichi-z-novoobra/