27 листопада у Центрі Науки Тернополя відбулася офіційна церемонія нагородження фіналістів та переможців конкурсу «Золотий фліпчарт», який проводила команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». В якому Молодіжний фестиваль *PUZZLE FEST* в с. Солобківці, автором якого є головний спеціаліст відділу будівництва та інфраструктури Ярослав СТЕПАНЮК, потрапив у ряди призерів.

Від Солобковецької громади у конкурсі «Золотий фліпчарт» також подавала проєкт - головний спеціаліст відділу освіти та культури Тетяна ШИПП. Проєкт: "STREET ART" (стінопис у Солобківцях)

?Мета конкурсу – відзначити найкращих у сфері громадської діяльності в шести областях заходу України – Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківські області.

???? «Громадські активісти роблять багато для своїх громад, проте це не завжди оцінюється. Наше завдання зробити так, щоб про їхню роботу та них знали. Саме тому виникала ідея провести конкурс «Золотий фліпчарт», завдяки якому про успіхи громадських активістів можна заявити на всю Україну», – зазначив Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». «Цей захід результат спільної роботи команди нашої організації, якій я дуже дякую. Як і будь-який інший захід, конкурс «Золотий фліпчарт» не відбувся б без підтримки партнерів. Наша команда «Оствіньо-аналітичного центру розвитку громад» висловлює слова вдячності партнерам за сприяння та допомогу в організації конкурсу. Сподіваємося, цей конкурс стане традиційним та проводитиметься щорічно», – додав Максим Черкашин

?Переможці конкурсу «Золотий фліпчарт» визначалися у п’яти номінаціях – проєкт року, ідея року, активіст року, активістка року та громадська організація року. Голосування відбувалося двома шляхами – онлайн-голосування на сайті проєкту та оцінювання експертною комісією конкурсу.

Представляємо переможців конкурсу «Золотий фліпчарт» по номінації «Ідея року»

Переможці за результатами онлайн-голосування:

????1 місце – Комунальне підприємство майбутнього у місті Броди: прозоре, зрозуміле, ефективне.

????2 місце – Створення кластерної платформи «COVID-19: HELP FOR RELATIVES»

????3 місце – Проект «Активна молодь»

Переможці за результатами експертного оцінювання:

????1 місце – Агротуристичний кластер «Верхостав»

????2 місце – Рівність емігрантів

????3 місце – Молодіжний фестиваль «PUZZLE FEST»

Переможці та фіналісти отримали нагороди від організаторів та партнерів конкурсу, зокрема, особливі відзнаки, магнітні дошки, квитки на фестиваль «Файне місто» та гру "Тернопільська громада"

Церемонія проходила в офлайн та онлайн форматах. Трансляцію можна переглянути на сторінці громадської організації Освітньо-аналітичний центр розвитку громад

Партнери конкурсу «Золотий фліпчарт» – Тернопільська міська рада, міжнародний музичний фестиваль Faine Misto festival, телеканал Тернопіль1, громадська організація Центр Науки Тернополя, інформаційна агенція «UaNews Media Group» та цифрова агенція «Цифра».

Захід проходив в рамах проєкту

Центр розвитку громадської активності, який реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію European Endowment For Democracy (EED).