ГОРОДОЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ

Прокуратура інформує - Миколаївська районна державна адміністрація

 

Городоцькою місцевою прокуратурою з місцем дислокації смт Ярмолинці здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання постанови суду про заборону керування транспортними засобами.

 

Так, 22.12.2020 жителя Ярмолинецького району визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст382 КК України та засуджено до 1 року позбавлення волі. В той же час цим же вироком останнього звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік, упродовж яких він зможе показати, що дійсно зрозумів протиправність своїх дій та став на шлях виправлення.

Згідно із вироком суду, в червні 2019 року за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння обвинуваченого було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

В той же час, наявність вказаного рішення суду чоловіка не зупинило та упродовж 2019 він був чотири рази притянутий до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху під час керування транспортними засобами особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами.

Враховуючи зухвалу неповагу до рішень судів та небажання їх виконувати, які у тому числі підривали авторитет органів правосуддя чоловіка притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.382 КК України (умисне невиконання постанови суду, що набрала законної сили).

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури