Перші 25 ідеї проаналізували! Зустрічі з авторами ідей, які були подані на конкурс і з представниками профільних відомств, розпочали із теми безпеки. Таких на конкурс подали аж 25! Ми їх виокремили у власне «гран-прі» і кожну обговорили із представниками

May be an image of 4 людини, people standing та people sitting

Головне управління ДСНС у Хмельницькій області

Поліція Хмельницької області

?? Отож, по шість ідей подали на створення центрів безпеки, місцевих пожежних підрозділів та добровільних пожежних команд на територіях різних громад;

?? Чотири ідеї стосувалися систем масового оповіщення населення та відеоспостереження у громадах;

?? Дві ідеї — безпека на воді;

?? Одна ідея — встановлення наземних пожежних гідрантів.

? Беззаперечну перевагу із усіх ідей, представники і Агенції, і ДСНС і Нацполіції віддали «Безпековий центр на воді». Якщо коротко: ідея полягає у створенні безпекового центру, в одному із населених пунктів на березі Дністра, де будуть об'єднані зусилля представників Нацполіції, рятувальників та медиків. Такий центр необхідний для забезпечення безпеки відпочиваючих на період активного туристичного сезону, публічного порядку на узбережжі і в населених пунктах, протидії браконьєрству, а також дотримання правил дорожнього руху та правил судноплавства. Під час першої робочої зустрічі присутні обговорили можливі варіанти реалізації ідеї, наявні і необхідні ресурси, а також перші кроки для розробки концепції такого центру.

До прикладу, представинки ГУ НП повідомили, що у Кам’янець-Подільському районному управлінні поліції уже створено сектор водної поліції з штатною чисельністю 9 чоловік. А у ДСНС діють рятувальні пункти у трьох місцях вздовж узбережжя.

Детальніше про саму ідею та географію її реалізації, ми повідомимо після проведення перемовин із громадами.

? Окрім того, представники ДСНС проаналізували географію поданих ідей щодо створення центрів безпеки на території області і визначили першочергові населені пункти:

с. Солобківці, Солобковецька ОТГ - "Нове будівництво Центру безпеки громадян"

та с.Зарічанка, Чемеровецька об'єднана територіальна громада

? Підтримали також одноголосно забезпечення відеонаглядом та системою масового сповіщення

Виконавчий комітет Нетішинської міської ради

Виконавчий комітет Полонської міської ради ОТГ

???? Решта ідей теж будуть розглядатися, якщо буде реальна грантова можливість.

???? Нам приємно, що Агенція регіонального розвитку стала комунікаційним майданчиком і для вирішення поточних питань безпеки: представники Нацполіції почувши проблему, вирішили забезпечити Гуківську громаду дільничним офіцером поліції (такої ідеї не було у переліку).