ПРОТОКОЛ № 1

засідання місцевої комісії

з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

16 січня 2021 року

 

ГОЛОВУВАВ: Когут С. А. – Солобковецький сільський голова, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Солобковецької сільської територіальної громади.

ПРИСУТНІ: члени комісії за списком, з 16 членів комісії, присутні 12.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про запобігання виникнення надзвичайних ситуацій (подій), пов’язаних із ускладненням погодних умов, мінімізацію їх негативних наслідків та оперативне реагування на них.

 

Інформують:

Сергій Когут - Солобковецький сільський, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

Ярослав Степанюк – головний спеціаліст відділу будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства Солобковецької сільської ради, секретар комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Петро Дудник – Керівник Ярмолинецького районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

 

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

  1. Взяти до відома інформацію Українського гідрометереологічного центру, що  на території  Хмельницької області протягом лютого місяця очікуються складні погодні: опади у вигляді мокрого сніг та заморозки. На дорогах області ожеледиця, налипання мокрого снігу. Посилиться вітер до 15-20 м/с. Температура повітря знизиться до -12, -18 морозу вночі та -10, -16 вночі. За для вчасного реагування та запобігання виникнення надзвичайних ситуацій (подій), пов’язаних із ускладненням погодних умов, мінімізацію їх негативних наслідків та оперативне реагування на них та інформацію керівника Ярмолинецького районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області – Дудника П.П., комісія вирішила:
    1. Здійснити комплекс заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на найбільш уразливих об’єктах і системи життєзабезпечення населення шляхом негайного реагування на небезпечні події на початковому етапі їх виникнення.
    2. У разі виникнення аварій першочергово відновлювати життєзабезпечення лікарень, закладів освіти та інших соціально значущих об’єктів та житлового сектору.
    3. Вжити додаткових заходів для недопущення розморожування теплових мереж і обладнання.
    4. Розгорнути на території Солобковецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини стаціонарний пункт обігріву, надавати допомогу людям та забезпечити їх харчуванням, одноразовим посудом та іншими предметами першої необхідності.
    5. Інформувати населення про розміщення пунктів обігріву в громаді та допомоги, що в них надається.
    6. Забезпечити готовність до виконання спільних заходів з протидії загрозам ускладнення дорожнього руху під час снігопадів, хуртовин, виникнення снігових заметів та ожеледиці на автошляхах громади.
    7. Забезпечити поповнення резерву матеріальних засобів, які будуть використані під час виникнення аварійних ситуацій
    8. Забезпечити роботу соціальних служб з виявлення та надання допомоги незахищеним верствам населення для недопущення їх обмороження та загибелі

Термін: негайно

 

  1. Комунальному підприємству «Побут сервіс» Солобковецької сільської ради:
    1. Забезпечити готовність до застосування:
      1. Наявних сил та засобів, у томі числі інженерної і автомобільної техніки підвищеної прохідності та бути готовим до її залучення на автошляхах державного та регіонального значення для вилучення із снігових заметів соціально важливої техніки (автобусів з громадянами та дітьми, автомобілів швидкої допомоги, автомобілі поставки продуктів харчування, пошти, тощо)
      2. Електростанції  на випадок знеструмлення або порушення теплопостачання об’єктів соціальної сфери, зокрема лікарень, дошкільних навчальних закладів та інших соціально важливих об’єктів громади

Термін: постійно

 

Голова комісії                                                          Сергій КОГУТ

Секретар комісії                                                      Ярослав СТЕПАНЮК