У центрі Луцька на трасі, котра напередодні отримала міжнародну сертифікацію, відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби за участю 149 спортсменів з 14 регіонів нашої держави та Казахстану.

Серед лідерів опинилась Людмила Оляновська родом з с. Солобківці. 

Фото без опису

Найбільша інтрига чемпіонату була у дорослих, які борються за  місця в олімпійській команді. Зокрема,  до зимового чемпіонату України нормативи на 20-кілометрівці були в п’яти українок: Марії Сахарук (1год28хв47сек), Олени Собчук (1год29хв12сек), Людмили Оляновської (1год29хв13сек), Інни Кашиної (1год29хв30сек) і Надії Боровської (1год29хв57сек).

Після фінішу їх компанію поповнила Ганна Шевчук (Івано-Франківська область), яка виборола першість з часом 1год29хв09сек і таки додала до золота  олімпійський норматив. Слідом за нею була наша землячка  Людмила Оляновська, котра два тижні тому стартувала в Анталії. Там вона, як і в Луцьку, теж фінішувала другою на чемпіонаті Туреччини. Увійшовши до першої четвірки, вона гарантувала собі місце в збірній Україні на командний чемпіонат Європи зі спортивної ходьби, проведення якого заплановано на 16 травня в Чехії.

Солобковецька територіальна громада вітає нашу спортсменку та бажає їй нових перемог!