У Солобковецькій громаді продовжуються роботи по прибиранню сміття на кладовищах населених пунктів, що входять до складу громади. До роботи залучена техніка, працівники КП «Побут сервіс» та робітники з благоустрою старостатів.

Не несіть сміття на цвинтарі: Церква закликає відмовитися від вінків на  Великдень | ДОБА

На кладовищах люди масово почали прибирати місця поховання. Проте виходить так, що в одному місці прибирають, а в іншому смітять. Зрештою дійшло до того, що біля могил, розташованих вздовж стежок, утворилися смітники. Туди зносять сухе листя, гілки, вицвілі букети та різний пластик. Перед очима постає картина, яка не личить місцю, де покояться тіла рідних та близьких..

Хоча зроку в рік комунальники облаштовують спеціальні місці збору де скидати сміття, та марно: громадяни вчиняють по-своєму, сміття розкидають по всій території кладовищ! Що ж, залишається лише чекати, що все ж таки сумління переможе черствість, і хоча б одна людина, з тих, хто смітить, задумається: чи хотіла б, щоб могила її близьких «потопала» в купах сміття?

Після прибирання комунальникіами кладовищ, через декілька днів картина повторюєть, доводиться констатувати, що деякі люди не бажають змінювати свій спосіб життя… Дуже важливо зрозуміти, що див не буває – свідомість людей, не готових до культурного розвитку, змінюється повільно. Тому необхідно бути готовим до того, що боротьба за чистоту – справа кропітка, й, щоб досягти результату, потрібно терпіння та завзятість.

Якщо кожен з нас не пройде байдуже повз кинутої пляшки, зупинить людину, що смітить на наших очах, відгукнеться на заклик провести суботник та прийме в ньому участь, навчить дитину правилам культурної поведінки на вулиці – ми будемо жити в чудовій та чистій громаді. Все залежить тільки від нас!