У Хмельницькій обласній службі зайнятості учасникам АТО/ООС гарантують сприяння у легальному працевлаштуванні, індивідуальний підхід та психологічну підтримку. Зокрема демобілізованим військовослужбовцям надається ціла низка послуг, а саме:

 ? консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги;

 ? залучення до громадських та тимчасових робіт;

? допомога у відкритті власної справи;

 ? можливість направлення на професійну підготовку та перепідготовку, підвищення кваліфікації.

 

У службі зайнятості організовуються та проводяться інформаційні семінари для цієї категорії клієнтів за участю представників органів місцевої влади, громадських організацій, військових комісаріатів, бюро правової допомоги, роботодавців.

Так, протягом січня-березня 2021 року на обліку в Хмельницькій обласній службі зайнятості перебували 606 безробітних із числа учасників  АТО/ООС. Працевлаштовано  54 колишніх військовослужбовців, з них: 36,4% – у державному управлінні й обороні, 31,8% – у переробній промисловості, 13,6% – оптовій та роздрібній торгівлі; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, 4,5% – у сільському, лісовому та рибному господарствах.

Станом на 15 квітня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 15,8 тис.осіб, в тому числі 397 військовослужбовців – учасників АТО/ООС. У базі даних налічувалось 1,8 тис. вакансій.

Автор:Хмельницька обласна служба зайнятості