Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави.

 Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

Зігріваючи теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуючи зусилля заради майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє Солобковецької громади і всієї України.

Фото без опису

 Саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

Тому  з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей в громаді, стимулювання навчання, наукової, творчості та мистецької діяльності в Солобковецькій громаді вже третій рік поспіль преміюють здобувачів освіти. Розмір премії залежить від досягнень дитини на районному, обласному, національному та міжнародному рівнях.

Ця інніціатива була запровадженна в Солобковецькій громаді у 2019 році.  За три роки дії положення  «Про щорічні премії Солобковецької сільської ради обдарованим дітям» ми чітно бачимо зацікавленість дітей у навчанні, підвищилась учнівська активність -  зросла кількість учнів, що беруть участь у конкурсах та олімпіадах та здобувають призові місця.

В перший рік на нагородження Сільською радою було виділено 15 тис. грн. на 27 призових місць, у 2020 році - 20 тис. грн. на 36 призових місць та у 2021 році виділено 45 тис. грн на 74 призових місця.  Отож ми чітко бачимо, що преміювання дає поштовх для учнів покращувати свої знання задля досягнення високих результатів.

 Також  варто зазначити, що в перші роки призові місця були переважно на районному рівні,  а вже з 2020 року це переважно обласні, всеукраїнські та міжнародні конкурси.

Наше  основне завдання – виховати своїх дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі.  

А ще – прищепити їм палку любов до знань, рідної Батьківщини, мови та культури.