День Незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.
Сьогодні, 23 серпня, у Солобковецькій громаді пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.

Фото без опису
Святкування розпочалось з патріотичного велопробігу, де учасники проїхали центральною вулицею с. Солобківці. Свято продовжилось урочистостями та святковим концертом, під час якого  на флагштогах підняли державний прапор України, а також прапор Хмельницької області та Солобковецької територіальної громади. Право підняти прапор надали Карасійчуку Володимиру, Міходую Євгену та Мартинюку Максииму.
 З вітальним словом до учасників заходу звернувся сільський голова Сергій Когут. Також він вручив святкові нагороди з нагоди 30-річниці Незалежності України від Хмельницької обласної ради Тиж Аллі - завідуючій бібліотекою філією с. Глушківці та Міходую Євгену - депутату Солобковецької сільської ради.
Мелодійні патріотичні пісні про Україну звучали у виконанні вокальної групи «Барви Поділля» Солобковецької ДМШ та учасниквів аматорських формувань Солобковецького СБК.