З приходом осені на всій території України, зокрема і в Солобковецькій громаді, збільшується кількість підпалів сухої рослинності, що шкодить, як і навколишньому природному середовищу, так і здоров’ю людей.

Підпалюють, бо горить»: міфи про спалювання сухої трави та листя |  Громадське телебачення
Спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки норм чинного законодавства. З 17 березня 2021 року вступив в силу новий Закон України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text , про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків,  луків,  пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, а саме були внесені зміни в ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, з 17 березня цього року дані правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2890 гривень до 6120 гривень) і на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21250 грн).

В зв’язку з цим, всіх бажаючих поповнити бюджет нашого району, закликаємо чинити данні правопорушення,а дже за повторні дії протягом року данні штрафи збільшуються вдвічі.