ПРОТОКОЛ № 10 засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 28 жовтня 2021 року

ГОЛОВУВАВ: Когут С. А. – Солобковецький сільський голова, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Солобковецької сільської територіальної громади.

ПРИСУТНІ: члени комісії за списком, з 16 членів комісії, присутні 10.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про посилення карантинних обмежень з 00:00 год. 30 жовтня 2021 року до червоно рівня протиепідемічної небезпеки, посилити заходи із запобігання поширенню на території Солобковецької територіальної громади гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусном SARS-CoV-2.

 

  1. Про стан готовності органів Солобковецької сільської ради до дій з попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

 

  1. Про погодження переліку потенційно небезпечних об’єктів на території Солобковецької сільської ради.

Інформують:

Сергій Когут - Солобковецький сільський, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

Ярослав Степанюк – головний спеціаліст відділу будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства Солобковецької сільської ради, секретар комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вадим Попчук – спеціаліст Ярмолинецького районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

  1. В Солобковецькій громаді застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки. Так, забороняється:
  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових 1-4 класів шкіл,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури.
    1. 1. Поряд з цим, в «червоній» зоні на території громади дозволяється робота АЗС, аптек та всіх продовольчих магазинів.

Термін: негайно

 

  1. З метою попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2021-2022 років перевірити готовність сил та засобів до застосування:Комунальному підприємству «Побут сервіс» Солобковецької сільської ради:
    1. Забезпечити укладання угод з організаціями та підприємствами щодо залучення додаткової снігоочисної техніки для розчистки доріг на території територіальних громад у зимовий період.
    2. Перевірити справність  електростанції на випадок знеструмлення або порушення теплопостачання об’єктів соціальної сфери, зокрема лікарень, дошкільних навчальних закладів та інших соціально важливих об’єктів громади,
    3. Перевірити наявні сили та засоби, у томі числі інженерної і автомобільної техніки підвищеної прохідності та бути готовим до її залучення на автошляхах державного та регіонального значення для вилучення із снігових заметів соціально важливої техніки (автобусів з громадянами та дітьми, автомобілів швидкої допомоги, автомобілі поставки продуктів харчування, пошти, тощо),

Термін: до 10.11.2021 року

    1. Відділу будівництва, інфраструктури, цивільного захисту та комунального господарства визначити перелік проблемних ділянок доріг за якими закріпити відповідальних осіб з числа працівників підприємства для забезпечення розчистки доріг в зимовий період.

Термін: до 10.11.2021 року

    1. Вжити заходів щодо реального накопичення 3-х добового запасу паливно-мастильних матеріалів (не менше 500 л.) для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки у випадку сильних снігопадів на автодорогах загального користування.

                                                                                         Термін: до 15.11.2021 року

    1.  Відділу фінансів, бюджету та планування передбачити у проектах бюджетів на 2022 рік кошти резервних фондів, а також для створення матеріальних резервів відповідно прийнятих програм цивільного захисту населення.

 Термін: під час прийняття бюджету

    1.  Начальнику підрозділів Ярмолинецького РЕМ забезпечити готовність аварійних бригад та оперативне відновлення електропостачання об’єктів життєзабезпечення населених пунктів, що постраждали внаслідок ускладнення погодних умов.

Термін:  постійно

    1.  Відділу соціальної політики забезпечити діяльність соціальних працівників та скласти графік відвідування людей, що потребують додаткової соціальної підтримки.

Термін:  постійно

    1.  Виконавцям заходів протокольного рішення про результати проведення робіт особисто інформувати Солобковецького сільського голову Сергія КОГУТА

  Термін:  20.11.2021 року

 

  1. За результатами обговорення місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ВИРІШИЛА погодити перелік потенційно небезпечних об’єктів на території Солобковецької сільської ради (перелік додається).

Термін: постійно

 

Голова комісії                                                          Сергій КОГУТ

Секретар комісії                                                      Ярослав СТЕПАНЮК