13 листопада у Львові за підтримки першої леді Олени Зеленської та Львівської обласної державної адміністрації відбувся четвертий регіональний форум “Реформа системи шкільного харчування”, який відвідала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Данильчук.

Фото без опису

Захід пройшов у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО “Національна асоціація громадського харчування” та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

У форумі взяли участь:

  • Олена Зеленська, перша леді України;
  • Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України;
  • Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України;
  • Владислава Магалецька, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів;
  • Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України;
  • Максим Козицький, голова Львівської ОДА;
  • Василь Задворний, генеральний директор ДП “Прозорро”;
  • Едем Адаманов, директор ДУ “Професійні закупівлі”;
  • Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту “Нове шкільне харчування (Cult Food)”.

Дискусійні панелі було присвячено темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

Під час форуму також відбулася презентація результатів Всеукраїнського дослідження “Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти”. Дослідження організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українським проєктом DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, українсько-швейцарським проєктом “Діємо для здоров’я”, дослідницькою компанією “Info Sapiens” за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Як відомо, форум – дводенний і його програма 12 та 13 листопада – ідентична.

Зокрема, 13 листопада, учасниками форуму стали представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей, а завтра – Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької.

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Данильчук  поділилась світлинами із відвіданого нею форуму  у Львові “Реформа системи шкільного харчування”.