Ярмолинецьким відділом Хмельницької окружної прокуратури доведено в суді вину 36-річного та 25-річного чоловіків, які обвинувачувалися у вчиненні неодноразових крадіжок майна.

Досудовим розслідуванням та в ході судового розгляду встановлено, що в середині травня 2020 року, двоє чоловіків, за попередньою змовою, із території польового стану с.Баламутівка вчинили крадіжку майна на загальну суму 9226 грн. 32 коп. Викрадене майно засуджені перевезли до місця свого проживання на транспортних засобах марки «ЗАЗ», та «Mercedec Daimler», що належать одному із винуватців.

Спробувавши легку здобич, вказані чоловіки знову вирішили вчинити крадіжку майна. В подальшому, чоловіки, під’їхавши на автомобілі, що належить одному із них, до дачного масиву «Мрія», обравши господарство однієї із власниць, шляхом демонтажу дверей металевого вагончика проникли всередину. Зрозумівши, що майно, яке вони планують викрасти в транспортний засіб марки «ЗАЗ» не поміститься, чоловіки завантажили частину викраденого майна у вказаний автомобіль та в той же день повернулись до місця крадіжки вантажним автомобілем за рештою майна.

Так, продовжуючи свій злочинний намір, засуджені, завантажили іншу частину майна в автомобіль марки «Mercedec Daimler», та із викраденим майном намагалися покинути місце вчинення злочину, однак довести свої умисні дії до кінця не змогли, оскільки були виявлені та зупинені працівниками поліції. 

За результатами судового розгляду Ярмолинецьким районним судом постановлено обвинувальний вирок, згідно якого обвинувачених визнано винними та призначено остаточну міру покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки, із встановлення іспитового строку 2 роки. 

Враховуючи, що під час вчинення кримінальних правопорушень один із обвинувачених використовував, як засоби вчинення умисного злочину, транспортні засоби марки «ЗАЗ» та «Mercedec Daimler», законним володільцем яких він є, суд постановив вказані транспортні засоби конфіскувати в дохід держави.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду в цій частині, засуджений, який являється законним володільцем вказаних автомобілів, подав апеляційну скаргу. За результатами її розгляду Хмельницький апеляційний суд вирок Ярмолинецького районного суду від 23 червня 2021 року залишив без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

На даний час рішення щодо спеціальної конфіскації транспортних засобів перебуває на виконанні в Ярмолинецькому відділі ДВС у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрально-Західного міжрегіонального УМЮ (м.Хмельницький).

 

Прокурор Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                                                   Вікторія Гуменна

Фото без опису