На сьогодні центр обслуговування платників Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області став активним осередком проведення роз’яснювальної роботи з податкових новацій, насамперед популяризації кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичними особами.

Під час прямого та онлайн спілкування наголошується на тому, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування розпочалася 1 вересня цього року та триватиме до 1 вересня 2022 року. Декларуванню підлягають виключно належні фізичній особі активи, які були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

При цьому декларанти через Електронний кабінет подають одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори. Потрібно знати, що в Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Поадтківці нагшолошують, що базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам.

«У роз’яснювальній роботі податкова служба у першу чергу прагне допомогли громадянам зорієнтуватися в тлумаченні законодавчих норм з одноразового добровільного декларування, отримали відповіді на поставлені запитання і в цілому підвищити свій кругозір за податковою тематикою. Це шлях для комфортного ведення бізнесу у правовому полі, який забезпечує ти хто цього прагне легалізацію свого майбутнього», - прокоментувала роботу начальник Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлана Павлюковська.

Податківець наголосила на важливості ознайомлення платників з інформацією на офіційному сайті ДПС України і тематичних сторінках у мережі Інтернет.

Фото без опису

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua