Співпраця Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області з об’єднаними територіальними громадами не обмежується лише наданням послуг їх мешканцям у Центрі обслуговування платників податків. Наразі податківці здійснюють виїзди безпосередньо на територію об’єднаних територіальних громад, які допомагають зробити послуги максимально доступними, наближеними до мешканців ОТГ та такими, що відповідають сучасному ритму і формам співпраці з підприємцями і територіальними громадами.

Днями начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська провела зустріч у Солобковецькій ОТГ з активом громади з обговорення важливих напрямів співпраці. Податківець нагадала учасникам діалогу правила практичного застосування норм Закону № 1539, як способу цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Також було звернуто увагу на використанні, як громадянами так і суб’єктами господарювання, електронних сервісів створених ДПС України в допомогу платникам податків.

Фото без опису

Ще одна важлива тема - застосування з 01 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої - четвертої груп, а також звільнення від використання РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, які працюють на першій групі спрощеної системи оподаткування.

У ході заходу також обговорено питання щодо погашення громадянами боргу зі сплати майнових податків як джерела поповнення бюджету територіальної громади, використання єдиного рахунка для сплати податків, результативного проведення кампанії декларування доходів, отриманиху 2021 році.

«Загалом таке спілкування є корисним для усіх. Адже податківці краще розуміють ситуацію на місцях, дізнаються, що турбує платників і які резерви необхідно активізувати громаді для наповнення бюджету. Примітно, що керівник Солобковецької ОТГ Сергій Когут, як фахівець з багаторічним досвідом роботи у податковій службі також пропонує багато тем для спільного обговорення і подальшого вирішення», - розповіла Світлана Павлюковська.