День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це день пам’яті про події війни в Афганістані та в інших країнах, це свідчення високої поваги українського суспільства до воїнів-інтернаціоналістів, до людей вірних присязі та високому військовому обов’язку.

Фото без опису

 

15 лютого – день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ радянського союзу з Афганістану. З 1979 року до 1989 року близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни».

 

Сьогодні 15 лютого в Солобковецькій громаді відбулись заходи  з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

В заході взяли участь сільський голова Сергій Когут, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Данильчук, представник ГО «За конкретні справи» Юрій БакунТакож були присутні учасник бойових дій в Афганістані Герета Василь Васильович та мати загиблого під час бойових дій в Афганістані.

Фото без опису

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто ціною свого життя залишився вірний військовій присязі та виконав свій громадянський обов’язок.

   По завершенні заходу,  відбулась церемонія покладання  квітів до пам'ятних знаків загиблих воїнів. Від громадської організації «За конкретні справи» учасники бойових дій на території інших держав отримали пам’ятні подарунки.