Асоціація міст України налічує майже 1 000 громад-членів із усієї України. Частина із них зараз опинилися у епіцентрі бойових дій, а деякі на межі гуманітарної катастрофи. Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України отримало запит про гуманітарну допомогу від колег із Запорізького РВ. За ініціативи голови Хмельницького регіонального відділення АМУ, міського голови Хмельницького Олександра Симчишина вдалося оперативно відправити життєво необхідний вантаж.

Громади-члени АМУ в області швидко зреагували та протягом двох днів надали для колег із окупованих та нещодавно звільнених населених пунктів Запорізької області найнеобхідніше: овочі, крупи, макаронні вироби, продукти тривалого зберігання, тушонки, засоби гігієни для дорослих та дітей, ліки та засоби медичного призначення, дитяче харчування та ще багато іншого.

Свій внесок у формування вантажу зробили громади краю: Городоцька міська, Красилівська міська, , Летичівська селищна, Лісовогринівецька сільська, Меджибізька селищна,  Сатанівська селищна, Солобковецька сільська, Староушицька селищна, Хмельницька міська ради.

«Асоціація міст України завжди була потужним фактором для об’єднання громад і ми продовжуємо бути ним і у таких складних умовах. Ми надзвичайно вдячні усім головам та жителям громад, які відгукнулися. Ще багато громад висловили бажання долучитися, але вантажівка була уже заповнена. Ми будемо продовжувати наші гуманітарні ініціативи та спільними зусиллями забезпечувати надійний гуманітарний тил для тих, хто цього потребує» - підкреслила в.о. виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення АМУ Тетяна Крупа.

Долучились до формування вантажу гуманітарної допомоги регіональні відділення АМУ у Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Спільними зусиллями до перемоги!