Щороку до Дня післявеликодніх поминальних проводів, Солобковецька сільська рада поновлює застереження, що штучним квітам і пластиковим вінкам не місце на кладовищі.
Тернополян закликають не нести штучні квіти на кладовища - Тернопільська  газета


Штучні квіти чи вінки не є співчуттям від родини, а більше стосуються ситуації «щоб не гірше, як у сусіда». Ми повинні звертати увагу на справді важливі для спасіння речі, але не забуваючи і про естетичне оформлення кладовищ. Пластикова релігійна атрибутика не має духовної цінності й жодним чином не допоможе померлому в осягненні Царства Небесного, а найкращим виявом скорботи буде щира молитва за упокій душі та живі квіти. Матеріал, із якого виробляються цвинтарні прикраси, не забезпечує тривалого «зовнішнього» життя. Продукція втрачає привабливий вигляд під впливом погодних умов, після чого відправляється на звалище. Гарантувати, що пластик буде утилізовано відповідно до правил, неможливо.

Звертаємось і апелюємо до здорового глузду та свідомої християнської відповідальності за себе, ближніх і все Боже створіння — природу, і просимо відмовитися від пластикових квітів та вінків на кладовищі. У цей важливий період підготовки до спомину померлих треба пам’ятати і про відповідальне вшанування цієї пам’яті.
Незабудки на могилі. Які квіти можна посадити на кладовищі: невибагливі і  витривалі сорти з описом і фото. Планування і пристрій місця поховання