Начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська під час зустрічі з головою Солобковецької ОТГ Сергієм Когутом та підприємцями акцентувала увагу на необхідності сумлінного виконання податкового законодавства задля наповнення бюджету та підвищення обороноздатності держави.

Посадовець вкотре проінформувала присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо. Також розповіла про обов’язковість погашення податкового боргу, виконання бюджетних призначень травня, декларування доходів громадян, проблемні питання застосування РРО. Нагадала і про можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

Крім того, учасники зустрічі також обговорили питання обов’язкової реєстрації суб’єктами господарювання найманих осіб та оплати праці у розмірі не менше мінімальної заробітної плати, нагадали про наслідки використання найманої праці без належного оформлення для роботодавця (фінансові санкції) та для працівника (відсутність соціальних гарантій).

«Сумлінна сплата податків допоможе нашій державі в умовах воєнного стану реалізувати соціальні гарантії та підтримувати належну обороноздатність країни», - підсумувала Світлана Павлюковська.

Фото без опису