Останнім часом почастішали випадки встановлення діагнозу коронавірусної інфекції COVID-19. За серпень є два випадки у Ярмолинецькій ТГ і 4 випадки у Солобковецькій ТГ.

За рішенням оперативного штабу МОЗ України із запобігання інфекційної хвороби шляхом вакцинації, у 2022 році розпочато проведення ревакцинації (введення бустерної дози) від COVID-19 особам, котрі щеплені 2-ма дозами вакцини. Для бустерної дози в даний час працівники Ярмолинецького центру ПМСД використовують вакцини на платформі мРНК - Пфайзер та Коронавак.

В серпні 2022 року щеплювальні бригади лікарів виїжджали в села Соколівка, Кадиївка, Москалівка, Коритна, Стріхівці, Жилинці, Антонівці, Голохвасти. Такі виїзди будуть проводитися і надалі.

Також в достатній кількості є анатоксин дифтерійно-правцевий для дорослих. Отже, хто щеплювався від дифтерії та правцю більше 10 років тому, бажано відвідати сімейного лікаря та імунізуватися від цих хвороб.

Педіатрами і сімейними лікарями зараз проводиться робота із туберкулінодіагностики дитячого населення (діагностична проба Манту із виявлення туберкульозу) та введення інших видів вакцин.

Бажаючим потрібно звернутися до сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів або до реєстратури Ярмолинецького центру ПМСД за телефоном 098-833-46-31.

Бажаємо усім здоров'я!

Тамара РОСНОВСЬКА, медичний директор Ярмолинецького центру ПМСД.

 

На фото: медичні працівники проводять щеплення від COVID-19 у селах Жилинці та Голохвасти.

Фото без опису