Ярмолинецьким відділом Хмельницької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови одного із сіл Хмельницького району за фактами службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

 За даними слідства, ексголова села підробляв рішення сесій сільської ради щодо свого преміювання. Всього за період 2019-2020 років він отримав майже 160 тис грн.

 У ході досудового слідства завдані державі збитки не відшкодовано, тому прокуратурою пред’явлено позов про стягнення спричиненої шкоди, а також накладено арешт на нерухоме майно колишнього посадовця.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

 

Довідково: найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачена   ч. 3 ст. 191 КК України - обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Начальник Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                                     Ігор БАНТЮК

 Корпоративні права засновника харківського ТОВ арештували | Коментарі.Харків