ХМЕЛЬНИЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

 0253-2-15-81                                                                     jarmol_prok@ukr.net

За використання підробленого посвідчення водія  чоловіка засудили до штрафу

Ярмолинецьким відділом Хмельницької окружної прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом підробки та використання водійського посвідчення.

Так, Ярмолинецький районний суд 21.03.2023 затвердив угоду про визнання винуватості  між прокурором і 30-річним чоловіком, який обвинувачувався у підробленні посвідчення (офіційного документу), яке видається та посвідчується установою, яка має право видавати такі документи, і яке надає права, з метою використання його підроблювачем та використанні завідомо підробленого посвідчення водія (ч.1 ст.358, ч. 4 ст.358 КК України). Чоловік повністю визнав свою вину і отримав узгоджене з прокурором покарання – 6800 грн штрафу.

Згідно із вироком, посвідчення водія не було зареєстровано у територіальному сервісному центрі МВС, як того вимагає закон. Чоловік керуючи транспортним засобом з підробленим документом здійснив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок чого допустив з’їзд у кювет. Під час складання адміністративного протоколу за вчинення адміністративного правопорушення водій надав працівникам поліції підроблене посвідчення водія. Перевіривши документи через поліцейську базу правоохоронець одразу виявив порушення.

Прокурор Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                           Вікторія ГУМЕННА