ХМЕЛЬНИЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

 0253-2-15-81                                                                     jarmol_prok@ukr.net

 

 

Штраф у розмірі 20400 гривень: покарання водієві, що надав неправомірну вигоду поліцейським

За публічного обвинувачення Ярмолинецького відділу Хмельницької окружної прокуратури 53-річного чоловіка визнано винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду й у наданні такої вигоди за вчинення ним дій з використанням свого службового становища (частина 1 статті 369 КК України) та призначено покарання у виді штрафу розміром 20400 гривень.

Під час здійснення досудового розслідування та в суді встановлено, що 30 травня 2023 року у с.Антонівці Хмельницького району патрульна поліція зупинила автомобіль із причепом, водій якого був у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання щодо нього протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Отримавши відмову і попередження про кримінальну відповідальність, чоловік дістав із гаманця 2000 гривень та простягнув їх правоохоронцям. Коли ті вкотре відмовилися, поклав гроші до багажного відділення службового авто біля якого знаходились працівники поліції.

У судовому засіданні свою вину у пропозиції й наданні неправомірної вигоди поліцейським обвинувачений визнав повністю.

Визнання вини та щире каяття суд врахував як обставини, що пом'якшують покарання обвинуваченого. Обставина, яка обтяжує             покарання, – вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Вирок набрав законної сили, штраф засудженим сплачено в повному обсязі.

 

Начальник Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                                   Ігор БАНТЮК