Ярмолинецьким відділом Хмельницької окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 34-річного хмельничанина за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

 Дорожньо-транспортна пригода сталася в листопаді минулого року поблизу домогосподарства потерпілої в с. Жилинці Хмельницького району.

 Керуючи автомобілем «Hyundai Sonata», водій перевищив дозволену швидкість руху та здійснив наїзд на місцеву мешканку, яка по узбіччю поверталась додому.

 У результаті ДТП 50-річна потерпіла отримала численні травми та переломи грудної клітини. На теперішній час вона продовжує лікування у медичному закладі.

 Правоохоронці з’ясували, що чоловік знаходився за кермом напідпитку. «Драгер» зафіксував 1,8 проміле алкоголю.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.

Судовий розгляд триває.

 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прокурор Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                           Вікторія ГУМЕННА