07.12.2017 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». На підставі цього Закону було внесено змінпи до низки законодавчих актів, у тому числі до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, ч. 1 ст. 24 КУпАП доповнено новим пунктом 6-1: суспільно корисні роботи.

Виконання постанови суду про накладення адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт покладається на уповноважений орган з питань пробації.

Суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, вид яких та перелік об’єктів, на яких порушники повинні виконувати ці роботи, визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 474/5 від 19.03.2013 року «Про затвердження Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт», щороку на початку року уповноважений орган з питань пробації надсилає запит до органів місцевого самоврядування щодо визначення видів суспільно корисних робіт та переліку об’єктів, на яких порушники виконуватимуть такі роботи.

27.03.2024 року проведено робочу зустріч Хмельницького районного сектору пробації № 10 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області з головою Солобковецької сільської ради Хмельницької області. Метою зустрічі було вирішення проблемних питань щодо визначення об’єктів, на яких порушники відбуватимуть адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт. В ході зустрічі було вирішено, що у разі виникнення проблемних питань щодо визначення об’єктів та видів робіт, на яких порушники, відбуватимуть адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт, вирішувати їх шляхом проведення робочих зустрічей між працівниками Солобковецької сільської ради Хмельницької області та працівниками Хмельницького районного сектору № 10 з питань пробації.

Фото.jpg