Прокуратура повідомляє

Прокурори Хмельницької окружної прокуратури продовжують роботу щодо конфіскації земельних ділянок у громадян російської федерації та республіки білорусь

29 жовтня - Всесвітній день боротьби з інсультом.

Інсульт — це гостре порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає пошкодження частини головного мозку. У результаті його клітини гинуть, спричиняючи незворотні процеси в організмі людини.  Симптоми інсульту є досить очевидними — зберігай картинку, аби не розгубитися у потрібний момент. Якщо ти помітив хоча б один з цих проявів, негайно викликай екстрену допомогу за номером 103 та чітко поясни симптоми й стан людини, котрій потрібна допомога.   При інсульті дорогоцінна кожна хвилина. Знай: надважливо надати спеціалізовану допомогу у межах 4-х годин після появи перших ознак інсульту. Що скоріше вона буде надана, то менша ймовірність ускладнень та смерті.  Як допомогти до приїзду лікаря?   Заспокой постраждалого і поясни, що допомога близько.   Поклади пацієнта максимально зручно (рекомендовано підвищене положення голови до 30 градусів), а також забезпеч йому вільне дихання, розстібнувши тугий комірець сорочки.   Постійно наглядай за постраждалим до приїзду медиків.   У разі погіршення стану повторно виклич екстрену медичну допомогу.   За можливості зафіксуй час появи ознак інсульту.   Пам’ятай! Постраждалому не можна давати їсти та пити.  Щоб запобігти інсульту, дуже важливо контролювати наявні захворювання серцево-судинної системи, особливо артеріальну гіпертензію та діабет. Також важливо контролювати рівень холестерину в крові. Ну й, звісно, відмовитися від куріння та алкоголю і вести здоровий спосіб життя   Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  Стань на варті свого серця — захисти його від інсульту!    Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я»

Стань на варті свого серця

Симптоми серцево-судинних захворювань часто зовсім непомітні. Не ігноруй тривожні сигнали організму — інколи вони вказують на те, що тобі варто чим скоріше записатися до свого сімейного лікаря.

16 жовтня - Всесвітній день здорового харчування

Всесвітній день здoрoвoгo харчування — привід вкотре нагадати, що незбалансований раціон є однією з головних причин розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту   Співачка Джамала та її родина знають, що здорове меню захищає серце від хвороб, а також допомагає знизити емоційне напруження та контролювати вагу.  Ось 7 правил збалансованого раціону від Всесвітньої організації охорони здоров’я, яких дотримується Джамала та її родина:   Не досолюй їжу, аби дотримуватися денної норми солі — не більше 1 ч. л. у всіх продуктах. Пам’ятай: надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров'яного тиску.   Ковбаси та консерви замінюй на нежирне мʼясо.   Щодня вживай 400 г (або 5 порцій) овочів чи фруктів, додаючи їх до кожного прийому їжі. 1 порція = 1 фрукт чи овоч середнього розміру.   Твоя добова доза цукру — до 10 ч. л. Краще заміни цукерки, шоколад, пиріжки, солодкі напої на фрукти та ягоди. Зверни увагу, що солодкі йогурти та соуси також містять багато цукру, тож радимо завжди читати етикетки на продуктах перед покупкою.   Їж більше клітковини — цільнозернових каш, бобових та горіхів. Такі продукти допоможуть знизити рівень холестерину в крові.   Попрощайся з трансжирами — промисловою випічкою, фастфудом та смаженими стравами. Натомість обирай рослинні олії, горіхи, авокадо, рибу, а також більш здоровий спосіб приготування страв (запікай, готуй на пару).   Контролюй розміри та кількість порцій, аби не переїдати.  Ти можеш зберегти своє серце, якщо піклуватимешся про здоров'я щодня.  Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  Стань на варті свого серця — харчуйся здорово!

Про роботу Державного електронного реєстру об'єктів підвищеної небезпеки

Починаючи з 7 жовтня 2023 року ідентифікація обʼєкта підвищеної небезпеки проводиться виключно через Державний електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки, відповідно до пункту 12 Порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та ведення їх обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2022 року № 1030 «Деякі питання ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки», за посиланням: http://e.dsns.gov.ua.

Крадіжка в умовах воєнного стану

З 8 березня 2022 року відповідно до змін внесених до КК України посилено кримінальну відповідальність за ряд злочинів в умовах воєнного стану.