Створення алеї Слави Героїв в Солобковецькій громаді

Шановні жителі Солобковецької громади! Просимо вас пройти опитування щодо доцільності створення в громаді Алеї Героїв та встановлення пам’ятного знаку для гідного вшанування наших земляків, які загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України від російського збройного вторгнення. Місце облаштування – паркова зона навпроти костелу між укрпоштою та українською церквою.

На території Солобковецької територіальної громади розгорнуто 'Пункт Незламності'

Шановні жителі громади у разі аварійного відключення електроенергії більш ніж на 24 години, Пункт Незламності стане острівком безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності де ви матимете можливість зарядити телефони, попити гарячого чаю, води та відпочити.

Міф №5. "Якщо я не відчуваю підвищення тиску — значить, він у мене нормальний"

 Та насправді ми зовсім не відчуваємо «стрибки» артеріального тиску. А такі симптоми, як головний біль, запаморочення, мушки перед очима — це судинні реакції на різке підвищення або зниження тиску.    Якщо у людини тиск стабільно тримається на позначці 160/100, і вона не відчуває вищезгаданих ознак — це є небезпечною ознакою артеріальної гіпертензії, і її судини щосекунди руйнуються під дією тиску.   Не чекай на небезпечні симптоми — регулярно звертайся до сімейного лікаря, щоб слідкувати за рівнем артеріального тиску та вчасно запобігти хворобам  Дізнайся більше про фактори ризику серцево-судинних захворювань на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

Міф № 4. При серцево-судинних захворюваннях не можна займатись фізичною активністю

 При серцево-судинних захворюваннях не можна займатись фізичною активністю.  Це неправда!  Серце, як автомобіль, створене для постійного руху та любить працювати у жвавому темпі. А обмеження фізичної активності лиш призводить до атрофії серцевого м'яза та прогресування серцевої недостатності — і серце стає неспроможним повноцінно прокачувати кров.  Абсолютний мінімум навантажень, доступний кожному, — це помірна ходьба по 30-40 хвилин на день. Можеш більше? Бігай, катайся на велосипеді, стрибай, танцюй!   Серце — це м'яз, створений природою для роботи. Підтримуй його здоров’я завдяки регулярній фізичній активності.  Більше про фактори ризику хвороб серця: https://cvd.phc.org.ua/  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».