"Стань на варті свого серця" 

"Стань на варті свого серця" 

Серцево-судинні захворювання є причиною смертності №1 в Україні — їхня частка становить 64% летальних випадків серед усього населення. А основна група ризику — саме чоловіки працездатного віку.  Довкола теми серцево-судинних захворювань існує чимало міфів. Наприклад, багато людей вважають, що, маючи хвороби, серця не можна займатись фізичною активністю, що кардіохірургія здатна повністю відновити здоров’я, а холестерин і жири — це суцільне зло для серцево-судинної системи.  Лікарі та медсестри Золотоніського центру сімейної медицини готові розвінчати топ-10 міфів про захворювання серця. Дивися відео та пиши у коментарях, у що раніше помилково вірив ти   А дізнатися більше про фактори ризику розвитку серцево-судинних хвороб можна на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

18-24 листопада - Всесвітній тиждень обізнаності про стійкість до протимікробних препаратів

18-24 листопада - Всесвітній тиждень обізнаності про стійкість до протимікробних препаратів

 Всесвітній тиждень інформування про антимікробну реакцію — це щорічна глобальна кампанія, спрямована на підвищення обізнаності та розуміння антимікробної реабілітації та популяризацію найкращих практик серед зацікавлених сторін "Одне здоров'я" для зменшення появи та поширення інфекцій, стійких до ліків.

Зірки на варті серця: відмова від алкоголю

Зірки на варті серця: відмова від алкоголю

Безпечної дози алкоголю не існує?  Саме так — наголошує Всесвітня організація охорони здоровʼя. Адже алкоголь — це токсин, який вражає всі органи, а особливо — серце та судини.

Збалансоване харчування для попередження ризику ССЗ

Збалансоване харчування для попередження ризику ССЗ

Твоє серце любить смачну здорову їжу!   Найпростіше, що можна зробити для здоров'я серцево-судинної системи — стежити за тим, які продукти ти додаєш до свого раціону.   Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання солоної, висококалорійної та жирної їжі — усе це призводить до розвитку серцево-судинних хвороб: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.  Незбалансоване харчування є головним фактором ризику розвитку хвороб серця та причиною кожної п'ятої смерті у світі. Не ввійди до статистики та дотримуйся рекомендацій ВООЗ, як налагодити своє меню, — шукай їх у серії    А ми лиш нагадаємо, що для здоров'я серця й судин важливо слідкувати за індексом маси тіла. Вирахувати його можна за формулою: вага (кг)/зріст у квадраті (м). Якщо твій показник ≥ 25,0 — ймовірно, у тебе є зайва вага. Про потенційний ризик хвороб також свідчить окружність талії. Варто занепокоїтись, якщо твій показник перевищує 94 см (для чоловіків) та 80 см (для жінок).  Детальніше про те, як скласти свою збалансовану тарілку:  https://phc.org.ua/promociya-zdorovya/proekt-prozdorove  Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/  Стань на варті свого серця — обирай збалансоване харчування!  #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».