СПАЛЮВАННЯ РОСЛИННИХ ЗАЛИШКІВ – ДОРОГЕ ЗАДОВОЛЕННЯ!

З приходом осені, коли господарі прибирають сади, присадибні ділянки та городи від залишків городини та іншого сміття, мешканці Солобковецької громаді розпочали сезон спалювання листя, відходів трави та гілля. Такий вид утилізації відходів є шкідливим та незаконним. Про шкідливість спалювання, чим загрожує порушення законів та про шляхи правильної утилізації рослинних відходів поговоримо в даній публікації.

Учасники конкурсу #ЕкоЛогічно отримали свої подарунки від КЕРНЕЛ

Сьогодні учасники конкурсу #ЕкоЛогічно  від благодійного фонду «Разом з Кернел» для екоактивних школярів, вчителів та батьків з регіонів присутності компанії отримали подарунки від компанії. За звання екогромади та корисні подарунки змагалися 64 команди з 22 областей України.  

Алла ГАМАН – переможець конкурсу на посаду директора Солобковецького навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради

26 серпня за участі першого заступника голови обласної ради Неоніли Андрійчук відбулися друге та третє засідання конкурсної комісії з визначення кандидата на посаду директора Солобковецького навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради.

У зв’язку з посиленням епідеміологічної ситуації в громаді та початком навчального року просимо батьків та дітей дотримуватись правил карантинних обмежень відповідної зони

У зв’язку з посиленням епідеміологічної ситуації в громаді та початком навчального року просимо батьків та дітей дотримуватись правил карантинних обмежень відповідної зони. З 7 вересня наша громада переходить до «помаранчевої» зони, просимо вас бути відповідальними та не наражати себе та інших на небезпеку. Наша спільна відповідальність – зробити цей навчальний рік зрозумілим та безпечним для здоров’я учнів, батьків, учителів, директорів шкіл.

Визначено нове епідемічне зонування Хмельницької області, в Солобковецькій громаді встановлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначено нове епідемічне зонування Хмельницької області, яке почне діяти з 00 годин 00 хвилин 07 вересня (понеділок).

Не паліть опале листя та суху траву! Ви труїте себе та своїх дітей!

Щороку восени постає питання поводження з опалим листям та сухостоєм.  Деякі мешканці громади вважають своїм обов’язком підпалити суху траву чи листя на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень,  лісопарках, в смугах відводу автодоріг. Шкода від спалювання листя і трави вкрай небезпечна.