УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №410/2020 “Про оголошення в Україні дня жалоби”

У зв’язку із трагедією, що сталася внаслідок катастрофи військового літака АН-26 під час планових навчальних польотів 25 вересня 2020 року поблизу м.Чугуєва Харківської області та призвела до загибелі військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, з метою вшанування пам’яті загиблих постановляю:

Увага! Небезпека спалювання опалого листя, сухої трави та гілля

Осінньою порою під час листопаду та завершення робіт по збору врожаю найчастіше стаються випадки паління багать на території приватних домоволодінь. Багато громадян не замислюється над питанням шкідливості спалювання рослинних залишків для здоров’я людини та довкілля, хоча вона є надзвичайно небезпечною.

29 вересня вшановуємо пам’ять жертв Бабиного Яру

29-30 вересня 1941 року нацисти розстріляли в урочищі Бабин Яр у Києві понад 33 тисячі київських євреїв. До звільнення української столиці від нацистів у 1943 році у  тут загинули десятки тисяч українців, євреїв, ромів та представників інших національностей.

Умови та виплати допомоги по безробіттю

Згідно із законодавством кожен українець, який залишився без роботи, має право на отримання державної компенсації у вигляді допомоги по безробіттю. З 1 вересня 2020 року розмір мінімальної заробітної плати становить 5 тис. грн. Чи вплинуло це на розмір допомоги по безробіттю? Давайте розглянемо детальніше.

Олександр Юрик знову на п'єдесталі чемпіонату України з гирьового спорту.

В столиці України в м. Києві триває чемпіонат України з гирьового спорту серед дорослих та юніорів 2020 року. Не обійшлося і без представника від Солобковецької громади. У складі збірної Хмельницької області з гирьового спорту виступає наш земляк, майстер спорту України з гирьового спорту - Олександр Юрик. 

Оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в Хмельницькій області

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 24 вересня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

У службі зайнятості оновили процедуру реєстрації безробітних

З урахуванням прийнятих рішень Кабінету Міністрів України визначених постановою від 22.07.2020 № 641, Державний центр зайнятості оновив процедуру щодо особливостей реєстрації, перереєстрації безробітних, надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю на період дії карантину.  

Інформація про перерахунок пенсій з 1 вересня 2020 року

Статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено розмір мінімальної пенсійної виплати для непрацюючих осіб, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж чоловіки 35 років, жінки 30 років, в розмірі 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.