Солобковецька сільська рада щиро висловлює подяку і вітає учасників та призерів МАН

Солобковецька сільська рада щиро висловлює подяку і вітає учасників та призерів ІІ  (обласного)етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у Хмельницькій області у 2019 році:

Солобковецька ОТГ тримає руку на ПУЛЬСІ! Протягом двох днів, 27-28 лютого 2019 року, в Києві пройшов Всеукраїнський тренінг для грантерів проекту ПУЛЬС

«ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ 3.0». Захід в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС) - організували Асоціація міст України та IREX, суб-партнер Проекту ПУЛЬСУ. Учасники - 150 представників 71 громади з 17 областей України. Серед бібліотекарів та представників громадських організацій, які надалі проводитимуть у своїх громадах інформаційні заходи з децентралізації та залучення громадян до процесу прийняття рішень, в Всеукраїнському тренінгу вперше взяла участь й спеціаліст відділу освіти, культури, охорони здоров'я та соціальної політики Солобковецької сільської ради Ірина Бойко.

Відбувся огляд учнівської художньої самодіяльності

В перший день весни до Ярмолинецького Будинку дитячої та юнацької творчості з’їхалися учні загальноосвітніх шкіл району на відбірковий тур огляду художньої самодіяльності та виставки декоративно-прикладного мистецтва.

В облдержадміністрації проаналізували результати діяльності установ культури і мистецтва області у 2018 році

27 лютого відбулося  розширене засідання колегії  управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації. У залі були присутні члени колегії, спеціалісти управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, директори установ культури і мистецтва обласного значення, начальникам структурних підрозділів у сфері культури райдержадміністрацій та міськвиконкомів, представники об’єднаних територіальних громад взяти участь у засіданні колегії.

Освітлення вулиць адміністративного центру громади села Солобківці

Однією із ключових цілей Солобковецької громади є забезпечення своїх жителів комфортними умовами проживання, навіть у найбільш віддалених її куточках. Тож протягом цього тижня у селі Солобківці, здійснювали монтаж вуличного освітлення по вул. Стуса та Героїв Крут, ще раніше освітлили вул. Кам’янецьке шосе.

Увага! Перевірка системи оповіщення!

Відповідно до «Плану основних заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захист у Хмельницької області у 2018 році» 28 лютого 2019 року з 10.00 до 12.00 години буде проведено комплексну перевірку системи оповіщення «Сигнал-ВО» з подачею всіх команд та включенням електросирен.

Ми за цивілізований європейський розвиток нашої країни, за успішні реформи! – голови ОТГ Хмельниччини

Голови територіальних громад області  висловилися на підтримку реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Про це йдеться у зверненні, яке зачитала сьогодні  голова Асоціації ОТГ, Дунаєвецький міський голова Веліна Заяць під час розширеної наради з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та державної регіональної політики, що відбулася на базі Гуменецької об’єднаної територіальної громади.

З перших днів весни 2019 року Солобковецька сільська рада разом з Ярмолинецькою філією райавтодор розпочали поточний  ремонт доріг на території Солобковецької ОТГ в селі Проскурівка.

Мережа автомобільних та вуличних доріг в с. Проскурівка вже давно застаріла, дороги розбиті та розмиті потоками води, але вони є невід’ємною частиною єдиної транспортної системи в населеному пункті. Найбільш проблемною дорогою в населеному пункті є вул. Молодіжна, це центральна вулиця протяжністю понад 2 км. зовсім не відповідає сьогоднішнім нормам та потребує  виконання робіт з поточного ремонту окремих ділянок по всій її протяжності .

Експерти проаналізували бюджети об’єднаних громад кожної області за 2018 рік

Експерти з фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та SKL International) проаналізували бюджетні показники 665 ОТГ у розрізі всіх 24 областей.

НАРИСИ ІСТОРІ СОЛОБКОВЕЦЬ. НАШ КРАЙ ПІД ВЛАДОЮ ПОЛЬЩІ ( 1434 – 1793 рр.) ТА ВИНИКНЕННЯ СОЛОБКОВЕЦЬ.

Внаслідок польсько-литовських війн 1431—1434 років Поділля розтягли на дві частини. На північно-західних землях, що відійшли до Польщі, утворилося в 1434році Подільське воєводство з центром в Кам'янці-Подільському, яке складалося з Летичівського, Червоногородського і Кам'янецького повітів, до якого входила і наша місцевість. Південно-східна частина Поділля, так звана Брацлавщина, залишилася за Литвою [1].