ОСЬ ТAК ВИГЛЯДAЮТЬ ЗВИЧНІ ІМЕНA УКРAЇНЦIВ, ЯКІ ЗAКOДУВАЛИ В УКРАЇНСЬКІЙ ВИШИВЦІ. ЗНАЙДИ І СВОЄ ІМ’Я!

Зараз вишивка сприймається тільки як декоративний елемент, але для наших предків вона мала велике значення. Вони могли буквально “читати” вишивку як книги, тому що кожен символ в орнаменті має своє значення.

Сагайдачний під стінами Кремля. Що врятувало московитів?

Мало знайдеться українців, які б не чули про славетного гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. Його спадок — то направду наша національна гордість. Героїчні походи Сагайдачного Чорним морем (лише саме здобуття Кафи та визволення десятків тисяч бранців-християн, приречених до продажу на невільничому ринку, чого варте!); незабутня перемога над турецьким військом під Хотином (осінь 1621 р.), котра мала воістину всеєвропейське значення; відновлення православної ієрархії в Україні саме за гетьманування Сагайдачного (1620 р.)… Про це розповідає На скрижалях.

ГЕОРГІЙ ЖУКОВ ПРО УКРАЇНЦІВ

На засіданні перед початком форсування Дніпра на запитання командирів, у що одягнути ці 300 тисяч мобілізованих, Жуков відповів: «Как во что? В чем пришли, в том воевать будут!»

У Хмельницькому провели Всеукраїнську тренінг-програму професійного вдосконалення лікарів

31 січня у театрі ім. М. Старицького відбулася Всеукраїнська тренінг-програма для лікарів «Мистецтво лікування: післядипломний курс професійного вдосконалення». Учасників зібрання привітали заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Косовська, голова ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини», завкафедрою сімейної медицини НМУ ім. О. Богомольця, д.мед. наук, професор Ольга Барна, начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач, головний терапевт ДОЗ Аліна Костенко.

В.Лозовий: “Аеропорту Хмельницький” – бути!

Як уже неодноразово наголошувалося, відновлення роботи Хмельницького аеропорту є одним із пріоритетів роботи облдержадміністрації. 2018 рік став переломним у цьому процесі, адже нарешті за підтримки обласної ради, яка у грудні 2017 року схвалила Програму відновлення та розвитку КП “Аеропорт Хмельницький” на 2018-2022 роки із загальним фінансуванням 724,5 млн. грн., підприємство почало відроджуватися.

Запрошуємо до участі у ІІІ Міжнародному економічному форумі “Інвестиційні можливості Хмельниччини”

14-15 березня 2019 року в Хмельницькому розпочне роботу ІІІ Міжнародний економічний форум “Інвестиційні можливості Хмельниччини”. До участі в заході запрошені представники вітчизняних та іноземних ділових кіл, бізнес-спільноти, урядовці, представники іноземних дипломатичних установ та торговельно-економічних місій в Україні, делегації з різних регіонів України.

4 лютого 2019 року – Всесвітній день боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби проти раку проголошений Міжнародним союзом боротьби з онкологічними захворюваннями (UICC), щорічно відзначається 4 лютого. Мета цього дня – це підвищення обізнаності людей в усьому світі про рак як один із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації, привернення уваги до проблеми запобігання, виявлення та лікування цього захворювання.

ДОПОМОЖЕМО ДИТЯЧІЙ МРІЇ СТАТИ РЕАЛЬНІСТЮ!

В одному з інтернатів живе дитина. Їй не пощастило мати сім’ю. Її ніколи не приголубить мама, не візьме на руки тато, не прочитає казку бабуся, не поведе на риболовлю дідусь... і живе вона у державному закладі серед таких же обділених сімейним теплом дітей. Чому ця дитина повинна залишатися нещасливою?  Для розв'язання гострої проблеми сирітства й бездоглядності дітей в Україні ведеться розбудова таких соціальних інститутів, як прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Вони є альтернативою інтернатним формам виховання. 

ГРИП НАСТУПАЄ! Профілактика грипу та ГРВІ.

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Епідемічні спалахи припадають на холодну пору року. Збудник - вірус трьох типів: А, В, С. Віруси грипу В і С викликають поодинокі захворювання, вірус типу А найчастіше стає причиною спалахів хвороби.