Увага! Тимчасове вимкнення електроенергії в с. Глушківці та Солобківці.

За інформацією Ярмолинецького РЕМ, в зв'язку з ремонтними роботами на високовольтних лініях між селами Солобківці та Глушківці буде тимчасово вимкнено електроенергію на три години в період з 09:00 по 17:00 год. Електроенергії небуде в центральній частині с. Солобківці та в с. Глушківці зі сторони Солобковець.

УЧЕНИЦЯ ГЛУШКОВЕЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ ПЕРЕМОЖНИЦЯ ПІВФІНАЛУ ОБЛАСНОГО ЗАОЧНОГО КОНКУРСУ ПЛАКАТІВ «МОЄ РОДИННЕ ДЕРЕВО ПРОФЕСІЙ»

В Ярмолинецькій районній філії Хмельницького обласного центру зайнятості визначено переможців конкурсу плакатів на профорієнтаційну тематику, який проведено серед учнів 8-9 класів закладів загальної середньої освіти Ярмолинецької селищної та Солобковецької сільської територіальних громад. 

Людмила Оляновська серед призерів чемпіонату України зі спортивної ходьби

У центрі Луцька на трасі, котра напередодні отримала міжнародну сертифікацію, відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби за участю 149 спортсменів з 14 регіонів нашої держави та Казахстану.

Як правильно компостувати торішнє листя і суху траву?

В громаді загострилася ситуація з підпалом торішнього листя, трави та сміття. В кожному населеному пункті громади стоїть рясний смог, що неможливо пройти не те, що в магазин, а вийти з будинку на вулицю. З цього приводу працівники сільської ради, екологія та поліція буде виявляти порушників та штрафувати. Тому радимо торішнє листя і траву не палити, а вивозити на сміттєзвалище або компостувати. Як компостувати, четайте далі?!

Інформація про збір та вивіз твердих побутових відходів в с. Проскурівка

В зв'язку з стрімким неконтрольованим розвитком поширення на теритторії Проскурівського старостату гострої распіраторної епідемії COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, збір та вивіз твердих побутових відходів в селах: Проскурівка, Корначівка, Майдан Морозівський не відбудеться. Збір ТПВ переноситься на невизначену дату, яку згодом повідомимо.

Яка відповідальність за паління сухої трави?

Що­ро­ку на­вес­ні ук­ра­їн­ці по­чи­на­ють спа­лю­ва­ти су­ху тра­ву. Поп­ри по­пе­ред­ження по­жеж­ни­ків про не­без­пе­ку, се­ля­ни па­лять ці­лі по­ля. Лю­ди ві­рять у міф про ко­рис­ні влас­ти­вос­ті по­пе­лу для ґрун­ту, або па­лять су­хос­тій за­ра­ди за­ба­ви, не ро­зу­мі­ючи якої ве­ли­кої шко­ди зав­да­ють дов­кіллю. Чо­му па­ли­ти су­ху тра­ву не­без­печно і скіль­ки до­ве­деть­ся зап­ла­ти­ти за но­вим за­ко­ном, діз­на­ва­лись ек­спер­ти Цен­тру гро­мадсь­ко­го мо­ні­то­рин­гу та кон­тро­лю.